„Tüdőbajod Szolnokon, nem múlik már orvoson” – a megyeszékhely is megkapja a magáét az alternatív Kormányinfón

Megosztás

A begyakorolt panelszövegeket folyamatosan ismétlő Gulyás Gergelyt, vagy Szentkirályi Alexandrát hallgatva egy-egy Kormányinfó során sokaknak az lehet az érzése, ez már önmagában egy paródia. Nos, nem az, de kétségtelen, hogy a Magyar Csongort alakító Lengyel Tamás színész az alternatív Kormányinfóban bármelyik politikusnál őszintébben reflektál a keserű valóságra.

Itt van az új év és itt van újra Magyarország Kedvenc Műsora is. „Magyar Csongor” először verses formában szedte össze a legfontosabb tudnivalókat, a videóban a megyeszékhely helyzetéről sem fest túl rózsás képet.

„Kijelentem egyenest, ha vérzel Budán, irány Pest,

Tüdőbajod Szolnokon, nem múlik már orvoson,

Egerszegről Pápa, bárcsak vonat járna,

Ha nem látnál jól Egerben, úticélod Debrecen.”

„Tatabányán… hát, itt az urológiára csak nagyon béna rímeim voltak, szóval azt csak simán mondom, hogy ott nincs urológia, meg a fekvőbetegek is máshol feküdjenek. Meg igazából, Szolnokon sincs csomó minden más se” – teszi hozzá Magyar. A téma sajnos rendkívül aktuális, néhány napja írtunk róla, hogy a Hetényiben például számtalan osztály teljesen bezárt, vagy csak félgőzzel, bizonyos napokon, erősen korlátozottan működik. Ráadásul már a légzőszervi utógondozást sem találjuk meg a szolnoki kórházban, igaz, ebben az esetben “csak kiszervezésről” van szó.

Szóba került emellett a MÁV és a Volán bérletei körüli felhajtás. A kormányinfó alternatív házigazdája azt tanácsolja, tessék inkább otthon maradni, vagy gyalogoljanak, hiszen az ingyen van, pontosabban: „még ingyen van.” Toroczkai Lászlótól elkezdve a pedagógusok helyzetén át a határon túli magyarok ingyen utazásáig minden olyan topikot érintett a képzeletbeli politikus, amit az eredeti Kormányinfón aligha találnánk meg. Talán nem véletlenül.

A teljes videót itt tudja megtekinteni:

Figyelem, nincs többé egészségügy!! – Kormányinfó + No. 48. – 2. hét-

https://www.patreon.com/magyarorszagkedvencmusora Hírcsárda az álhírportál és Magyarország Kedvenc Műsora közös produkciója. Tudj meg többet: Nincs többé egészségügy https://444.hu/2024/01/08/orszagszerte-korhazak-sora-allitotta-le-egyes-ellatasait-gasztroenterologiai-kezelest-egesz-budan-nem-kaphatnak-a-betegek – Nincs többé tömegközlekedés https://telex.hu/belfold/2024/01/09/lazar-janos-berlet-varmegyeberlet-budapest-berlet Nincs többé oktatás https://444.hu/2024/01/12/annyira-keves-a-pedagogus-hogy-mar-felsosoket-is-oktathatnak-az-alsos-tanitok Nincs többé nyugtunk https://telex.hu/belfold/2024/01/11/toroczkai-laszlo-mi-hazank-nagy-magyarorszag-park Nincs többé kedvező ár https://24.hu/fn/gazdasag/2024/01/12/inflacio-aremelkedes-2023/ Nincs többé jegy a határontúliaknak https://index.hu/belfold/2024/01/12/hataron-tuli-magyarok-magyarorszag-helykozi-kozlekedes-mav/

Kép: Magyarország Kedvenc Műsora/Youtube (pillanatkép)

Kapcsolódó cikkek